31-08-17
31/8-17
i dag har vi været i pølsemager ri,
for at lave vores pølser til på tirsdag hvor vi skal sælge på sælge hotdog. Vi startede med at alle skulle samles
til en fælles fremvisning, af hvordan vi alle skulle gøre det. Efter kunne vi
gå i gang med vores produktion. vi startede ud med at få vejet kød og
krydderier op, og der efter fik vi hakket kød og spæk i hakkeren. der efter
lavede vi vores bindefars fars i lynkakkeren.
her kan det se et billede af hakke svinekød og hakket oksekød der er i lynhakkeren. En lynhakker er en stor skål hvor kødet ligger i som køre runget og inde under lavet siger der 3 knive som køre virkelig hurtig rundt. det er for at få hakke kødet så fint ud som muligt


der kan du se vi er ved og putte krydderier i fasen
da krydderier er kommet i, fik det hele hakket ordenligt sammen.
her kan du se billede af den processen du ville kunne se struktur i kødet mere her har vi lige tilføjet hakker svine snitter og røget snitter og hakket fedt snitter er et stykke kød med masser af fedt der stammer fra halsen. Og som du kan se på billede er vi lige ved at tilføje en krydderigblandning
efter det kom vi farsen over i pølsestopperen, så vi kunne komme i gang med
at lave vores pølser.





der efter blev de kørt til røg, og vi skulle lave et nyt hold pølser imens.
da vi var færdige med det, var vores pølser også færdige i røg, og her er det
fine resultat.
Fag ord og Fagbegreber
Fag ord og Fagbegreber
en lynhakker
er lidt som en meget stor blender, som både kan lynhakke og ælde en fars.
en
pølsestopper.
der er flere
udgaver af pølsestoppere, men denne model som vi bruger er lavet sådan at der
er et stempel der køre op. og på den måde presser alt farsen ud igennem pølse
tuden, hvor man har rullet tarmen på. så alt farsen kommer ud i tarmen.
en røg stok.
det er den
pind man hænger pølserne på, inden de kommer på stativet som bliver kørt ind i
røgovnen.
Kommentarer
Send en kommentar