31-08-17







31/8-17

i dag har vi været i pølsemager ri, for at lave vores pølser til på tirsdag hvor vi skal sælge på sælge hotdog. Vi startede med at alle skulle samles til en fælles fremvisning, af hvordan vi alle skulle gøre det. Efter kunne vi gå i gang med vores produktion. vi startede ud med at få vejet kød og krydderier op, og der efter fik vi hakket kød og spæk i hakkeren. der efter lavede vi vores bindefars fars i lynkakkeren.







   




            her kan det se et billede af hakke svinekød og hakket oksekød der er i lynhakkeren. En lynhakker er en stor skål hvor kødet ligger i som køre runget og inde under lavet  siger der 3 knive som  køre virkelig hurtig rundt. det er for at få hakke kødet så fint ud som muligt                                                                                                                                                             
 
   der kan du se vi er ved og putte krydderier i fasen

da krydderier er kommet i, fik det hele hakket ordenligt sammen.


her kan du se billede af den processen du ville kunne se struktur i kødet mere her har vi lige tilføjet hakker svine snitter og røget snitter og hakket fedt snitter er et stykke kød med masser af fedt der stammer fra halsen. Og som du kan se på billede er vi lige ved at tilføje en krydderigblandning 


efter det kom vi farsen over i pølsestopperen, så vi kunne komme i gang med at lave vores pølser.


vi stoppede pølser lidt på skift, og det samme med at hænge dem op.






   

der efter blev de kørt til røg, og vi skulle lave et nyt hold pølser imens. da vi var færdige med det, var vores pølser også færdige i røg, og her er det fine resultat.

  Fag ord og Fagbegreber 

 

 

  Fag ord og Fagbegreber

en lynhakker er lidt som en meget stor blender, som både kan lynhakke og ælde en fars.

en pølsestopper.
der er flere udgaver af pølsestoppere, men denne model som vi bruger er lavet sådan at der er et stempel der køre op. og på den måde presser alt farsen ud igennem pølse tuden, hvor man har rullet tarmen på. så alt farsen kommer ud i tarmen. 


en røg stok.
det er den pind man hænger pølserne på, inden de kommer på stativet som bliver kørt ind i røgovnen. 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

30-08-17

04-09-17