30-08-17
30/8-17
Helge Winther er en gammel mand på 81 år og kommer fra Langeskov på Fyn
Helge er slaget om har sin engen lille butik i Langeskov hos ham bliver tingen gjort på den gammel måde.han bliv udlært slagter i 1943, om selvom han er oppe i åren så arbejder han alligevel 88-90 timer i ugen i sin butik. i 2011 lave tv 2 Fyn en lille undseelse om ham som der er rt link til her. (https://youtu.be/alzADE8BLzg .) som i kan se er han ikke bange for at sige sin mening, og gøre hvad der passer ham. Jeg syntes at uddannelse sige maget om hvordan Danmark og danskerne har udvirke sig. som i også kan høre han siger flere gange. Men butikken står det svære tom i dag da Helge er død af kraft i 2016.
en ældre slagtermester fortæller, om sin hverdag og
fortæller om hvad han laver. han har nogle helt bestemte
holdninger, til tiden og dens udvikling. under filmen ser man også at
der kommer kunder, og han fortæller også om nogle kunder, der nogle gange
kan være lidt for besværlige, efter hans
mening.
mine kommentare til klippet:
Det er en gammel slagtermester, der har en gammel slagterbutik. i klippet ser man at butikken bliver kørt som i gamle dage. der er ikke så meget plads i butikken men den ser meget hyggelig ud.
den gamle slagtermester har sine helt egne holdninger og står ved dem.
hans mening er at tingende ikke er som de var den gang han var ung og han mener at lediggang er roden til alt ondt. han kan heller ikke lide den måde som butikkerne driver signe forretninger på, med døgnåbent og den slags. han er også meget grov og kontant i sin talemåde men han mener selv at det stammer tilbage fra hans skolegang.
det er ikke altid at det passer ham når der kommer kunder, men bliver de for besværlige så smider han dem gerne ud.
De holde i dag har vi været ude at interviewe nogle elever, om hvordan de kunne tænke sig en hotdog skulle være. der efter har vi i gruppen, lavet en plan over hvilken hotdog vi ville lave. så har vi også lavet en plan, over hvordan vores bod skal se ud, og hvilke ting vi skal bruge til den. vi har Sam lignet de forskellige svar fra vores spørgsmål til eleverne og lærerne, for at kunne lave det bedste produkt til så bredt et publikum som muligt.
i dag har vi startet dagen med at lave varebestilling, på at vores tilbehør til vores hotdog. der efter har vi skulle komme med gode og dårlige ting, ved den hotdog som vi har valgt at lave. der efter skulle vi lave en beregning på vores hotdog, hvor vi skulle finde ud af alle udgifter ud fra vores buget. og vi ente med et overskud, på 35 kr. i det hele. som det kan ses på billedet, har vi regnet alle tingende ud efter pr. stk. og vores buget var på 10 kr. pr. stk. det fremgår også at der så vil være, et overskud på 35 øre. pr. stk
.
Til at Starte med skulle vi skrive nogen god ting om vores hotdog. Så de dårlige ting om dem. som du kan se her under.
mine kommentare til klippet:
Det er en gammel slagtermester, der har en gammel slagterbutik. i klippet ser man at butikken bliver kørt som i gamle dage. der er ikke så meget plads i butikken men den ser meget hyggelig ud.
den gamle slagtermester har sine helt egne holdninger og står ved dem.
hans mening er at tingende ikke er som de var den gang han var ung og han mener at lediggang er roden til alt ondt. han kan heller ikke lide den måde som butikkerne driver signe forretninger på, med døgnåbent og den slags. han er også meget grov og kontant i sin talemåde men han mener selv at det stammer tilbage fra hans skolegang.
det er ikke altid at det passer ham når der kommer kunder, men bliver de for besværlige så smider han dem gerne ud.
De holde i dag har vi været ude at interviewe nogle elever, om hvordan de kunne tænke sig en hotdog skulle være. der efter har vi i gruppen, lavet en plan over hvilken hotdog vi ville lave. så har vi også lavet en plan, over hvordan vores bod skal se ud, og hvilke ting vi skal bruge til den. vi har Sam lignet de forskellige svar fra vores spørgsmål til eleverne og lærerne, for at kunne lave det bedste produkt til så bredt et publikum som muligt.
i dag har vi startet dagen med at lave varebestilling, på at vores tilbehør til vores hotdog. der efter har vi skulle komme med gode og dårlige ting, ved den hotdog som vi har valgt at lave. der efter skulle vi lave en beregning på vores hotdog, hvor vi skulle finde ud af alle udgifter ud fra vores buget. og vi ente med et overskud, på 35 kr. i det hele. som det kan ses på billedet, har vi regnet alle tingende ud efter pr. stk. og vores buget var på 10 kr. pr. stk. det fremgår også at der så vil være, et overskud på 35 øre. pr. stk
.
Til at Starte med skulle vi skrive nogen god ting om vores hotdog. Så de dårlige ting om dem. som du kan se her under.
Også skulle vi finde af hvor meget vi ville komme til at tjene par hotdog. Det har vi lavet et lille regne stykke med og det kan i se her under.
Skulle vi løse en masse opgave vi skulle læse og der var en hvor man skulle lave en dagsorden til et møde hvor man skulle forskelle sig at man var en ansat og skulle til møde med sin boss, om at firmaet skulle have en mad bod til en festival og dagsorden var sikkerhed og hygiejneregler og du kan se den dagsorden jeg har lavet her under.
Så var der en opgave hvor vi skulle tegne billede over hvordan vores bord skulle se og den kan i se her under.

Kommentarer
Send en kommentar